130606_UHRB_THO_08_head.jpg

V75 i sista stund - Åby 25 april

Snackhäst nummer 1 i dag är Stefan Melanders 4-årige stjärna Nuncio. Efter Olympiatravets final på lördag kan dock allt snack kretsa kring norske Support Justice – om 6-åringen nu lyckas ta sin åttonde raka seger.

Ja, jag har sett några av Nuncios lopp i USA och uppvisning i V86 på Solvalla var häftig men inte direkt överraskande för mig. Seger på 1.10,9/1640a från dödens, två längder före ett gäng svenska rutinerade snabbloppare imponerar. 

Elitloppet? Ja, Nuncio skulle inte göra bort sig trots att han bara är fyra år även om motståndet är av en helt annan klass än det i onsdags. 

Men, han kan lika gärna vänta med Elitloppet till nästa år då det finns en rad fina 4-åringslopp under 2015 för Nuncio. Och, Stefan kan också bestämma sig för att låta sin stjärna gå till avel.

 

Läs mer...

V75 i sista stund - Mantorp 18 april

Örjan Kihlström är en av världens bästa kuskar och han pryder förstasidan i Mantorps V75-program. Jag anser att det är en skandal – och inte minst hur det gått till!

Derby-tvåan Ivar Sånna är från Mantorp, Guld-stjärnan Oasis Bi med två raka segrar i tuff konkurrens och som tränas av allt mer framgångsrike Stefan P Pettersson är från Mantorp, tränar- och kusktalangen Oskar Svanberg som V75-finalvann med Usain Henna är från Mantorp.

Trots detta bestämde en ansvarig på ATG att den på Solvalla stationerade Örjan Kihlström skulle vara på bild på programmets första sida. 

Hur inskränkt får man vara? Avgörs V75 på Mantorp ska Mantorp givetvis profileras på sidan ett – inte en kusk från Solvalla ... 

Och, jag tycker att ATG:s vd Hans Skarplöth ska läsa den mejlkommunikation som Mantorps travbana och ATG haft i den här frågan. Ja, så här får det helt enkelt inte gå till i svensk travsport 2015.

Läs mer...

V75 i sista stund - Jägersro 11 april

Olympiatravets final på Åby 25 april får ett fantastiskt startfält.Ja, det näst bästa hittills i år efter Prix d´Amerique. Och, det ska till ytterliga tre hästar av förhoppningsvis lika hög klass som de sju som nu är finalklara. 

Prix d´Amerique-tvåan Voligeur de Myrt från Frankrike, norska stjärnorna Support Justice och B.B.S. Sugerlight, amerikanskan Maven och svensktrion Digital Ink, On Track Piraten och titelförsvararen Solvato är de stjärnor som har en finalbiljett.  

Och, jag utgår från att Noras Bean eller uppstickaren Dreams Take Time fixar en finalplats i Jägersros häftiga V75-omgång. 

Ja, denna lördag riktas trav- entusiasternas blickar mot Malmö – och det kommer att bli soligt, 16 plusgrader och fartfest på min hemmabana.

Läs mer...

V75 i sista stund - Färjestad och Romme

Jag var en decimeter från sju rätt förra lördagen, men det blev sex och 4.320 kr tillbaka. Helt okey. Nu laddar vi för en intensiv påskhelg med V75 på Färjestad och Romme.

En barfota Usain Henna med Oskar Svanberg ”tuggade ner” en i dödens tapper Ready for More, en häst som jag singelstreckade. Sju rätt gav till slut 756.428 kronor, sex rätt 1.926 och fem rätt 114 kronor, så en sexa och 21 femmor gav en nettovinst på närmare 3.000. 

Läs mer...

V75 i sista stund - Solvalla 28 mars

1,5 miljon till vinnaren, tio hästar och där norske Support Justice, Prix d´Amerique-tvåan Voltigeur de Myrt samt titelförsvararen Solvato är klara. Ja, Olympiatravets final på Åby 25 april kan bli något alldeles extra.

Jag har vunnit Olympiatravet med Gentleman och året var 2007, så jag vet att det är stort. Nu när det första av de fem kvalen körs på Solvalla i samband med V75-finalerna hoppas jag mycket på VästerboontheNews med kollegan Peter Ingves i sulkyn. 

Visst, Stefan Melanders Digital Ink blir favorit trots läget men jag gillar Petri Puros uppstickare och den 7-årige VästerboontheNews är ett välbehövligt tillskott i eliten. 

Vinnaren går vidare till finalen, men jag är helt inne på att Digital Ink kommer att få en inbjudan även om han inte vinner något försök.

Läs mer...

Sida 1 av 23

 

SponsorPartners