130530_04x_FOLLIE_head.jpg

V75 i sista stund - Halmstad 28 feb.

Jag fick hatmejl i tisdags för att jag svarat spets på Jägersro – och det var inte det första eller sista hatmejlet ...
Nu är jag en rutinerad man, så jag bryr mig inte men jag lider med Angelica Klockar och andra unga kuskar som drabbas.

Näthatarna är anonyma, de krälar i adjektiv och törs inte stå för vad de skriver om de konfronteras med den hatet riktar sig mot. Ja, de representerar den mörka sidan i ett mänskligt beteende.

Jag tycker att Angelica Klockar och de andra unga inom travbranschen som får hatmejl ska försöka träna påatt inte försöka ta åt sig. Visst, det kan vara svårt men en sak kan vara att konfrontera sig med din rädsla; läs mejlen tillsammans med några annan och försök lära dig att inte  bry dig om vad som står där. 

Och, rådfråga gärna mig, Örjan Kihlström, Erik Adielsson eller Daniel Redén – han fick ju en också hel del hatmejl efter V75-segern med Bostonz Credit i Gävle.

Läs mer...

V75 i sista stund - 21 feb.

I onsdags dubbel-jackpot i V86, nu väntar V75 med femte (!) raka omången med jackpot – och det blir helt enkelt för mycket ...

Jag har ingen patentlösning på problemet men den enda inflationen vi har i Sverige i dag är jackpot inom travet.

Egentligen tycker jag att det är självklart att ta bort jackpot när ingen har sju rätt i V75. Den som lyckas klara av sex rätt i en svår omgång ska inte bara få pengar från 6-rättspotten utan även ur potten för sju rätt.

Ja, det är en anständigt krav – fast spelarkåren har ju ingen organisation som kan företräda dem och det är ju märkligt i ett land som är uppbygd av organisationer ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Kalmar 14 feb.

För mig är det helt okey med V75-start 16.30 på lördagar om det är lägst  100.000 kr i förstapris, högst nio lopp och en helhjärtad satsning på att göra det till en travfest för publiken.

Om inte? Ja, då kan ATG köra förslaget ett varv till hos remissinstanserna ... 

Om staten har planer på att höja bensinpriset till 20 kronor litern är det enkelt att ta reda på hur mottaglig konsumenterna är – det är bara att läcka ”nyheten” till en publiceringshunrig journalist.

Om det blir kraftiga protester är det bara att dementera, ”vi hade inte alls tänkt så”. 

Blir det ingen storm alls, ja då går det kanske att genomföra. Och, blir det överlag positiva reaktioner är det bara  att slå till. 

Läs mer...

V75 i sista stund - Solvalla 7 feb

Maharajah är årets häst, Örjan Kihlström årets kusk och Robert Bergh årets tränare.
Och, årets 4-åring är Ivar Sånna – trots att han inte är nominerad ...

Ja, det är först på lördag kväll  på Hästgalan 2015 som vi får höra vilka som vunnit men jag tar mig friheten att tycka till och ge mina tips.
Hästsportjournalisternas Klubb står för nomineringarna och jag kan tycka att de gjort ett och annat fel.
Att de inte nominerade Robert Dunder i kategorin Årets komet är inget annan än en slamkrypare. Jag tror helt enkelt inte att de var tillräckligt pålästa, därför blev det så fel.
Ivar Sånna finns inte med bland de fyra nominerade som Årets 4-åring men för mig är han utan tvekan nummer ett. Visst, jag är part i målet men de insatser han stod för i höstas var 5-stjärniga.

Läs mer...

V75 i sista stund - Axevalla 31 jan.

Regn och rusk på Åby, på ”Valla” drog Per Lennartsson fram som en tornado och ingen lyckads få 8 rätt. Ja, det kan bli en repris i V75 på Axevalla – alltså mycket svårt och jackpot trots att Lennartsson inte finns på plats ...

Jag körde i onsdagskväll på Åby och det var tufft för hästar, kuskar och övrig personal. På Solvalla var det tufft för spelarna då Per vann med en 131-oddsare (Sinks Canyon), en 54-oddsare (Goldwin) och så avslutade han sitt äkta hat tric genom att vinna med 7-oddsaren Super Otto.

En imponerande kuskinsats som blir svårt att upprepa på en så hög nivå som V86.

Axevallas V75:a denna lördag kan också bli skrällarnas omgång. Fossens Bonus är megafavorit, ja i samma tonage som Järvsöfaks. Jag har blivit imponerade av Magnus Jakobssons 5-årige hingst efter Juliano Star. Men tänk vilket kupongras det blir om han inte vinner ...

Läs mer...

Sida 1 av 21

 

SponsorPartners