130530_04x_FOLLI_head.jpg

V75 i sista stund - Bergsåker 24 jan.

Thomas i ett soligt Dubai, svår V75-omgång i vintrigt Bergsåker – ja, då får sonen Joel, 21, göra grovjobbet i lopparkivet och också konstruera systemet. 

– Jag blir inte förvånad om det slutar med succé, säger Thomas från Dubai.

Joel kom nyligen hem från USA där han jobbat med trav i tre månader som försteman hos Jonas Czernyson i New Jersey. Nu arbetar han åt Thomas och vi kan snacka om en succéstart.

Den 3 januari vann Joel V75 med stallets Young Farmer, i lördags V75-fyra med Man Winner och i onsdags snuddande nära att vinna V86 på Jägersro med 67-oddsaren Innovate Pellini. Nu blev det en andraplats. 

– Jag har lagt ner mycket tid på att gå igenom hästarna som ska ut på Bergsåker. Det tuffaste har varit att välja singelstreck, säger Joel, som fastnat för Robert Bergh-ägde Digital Collection  och Timo Nurmos Finish Future.

Digital Collection var ute i Kriteriekvalet i fjol och blev fyra, men det var insatsen senast i V86 på Solvalla som ligger bakom Joels spik-val.

Läs mer...

V75 i sista stund - Åby 17 jan.

Sol, fyra grader varmt, en lätt bris och ett någorlunda hyggligt banunderlag. Ja, med de förutsättningarna på Åby känns VästerboontheNews och Harry Haythrow som givna vinnare – för hur ska de kunna förlora från spets?!

Vi var några tränare som träffade Åbys ledning i torsdags för att diskutera banans beskaffenhet och hoppet är ju att det ska bli samma utveckling som på Solvalla; från mest tummen ner till en av landets absolut bästa och snabbaste bana.

Barfotaförbud gäller på Åby. Helt okey i dessa tider, men inte ska veterinärerna gå in och bestämma vilka skor vi ska sätta på hovarna. Det är ju att omyndigförklara en hel yrkeskår. Och, av de 500 hästar som kontrollerats den senaste tiden har inte en enda blodsdroppe setts och inte en enda anmärkning har gjorts. 

I detta land blir det ofta en storm i ett vattenglas – som den nu med skofrågan ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Romme 10 jan

16 femmor, drygt 1600 kronor i vinst – och ett stärkt självförtroende! Årets V75-spel fick en bra öppning och det var inte långt ifrån en succé, ja det skiljde en vinnare som blev diskad och att VästerboontheNews fick en tung slutkurva.

Staro Hollywood var först i mål och min chansspik på det lilla systemet, men hon blev fråntagen segern för trängning i utgången av sista kurvan. Sånt händer.

VästerboontheNews var en av mina fyra hästar på kupongen och han såg ut som en miljon när Peter Ingves gav marschorder, men han åkte dit kort före mål mot en smygkörd Youana och blev tvåa. Sånt händer. 

I stället för en sjua blev det 16 femmor på stora, åtta femmor på det lilla och 1610 kronor respektive 908 i vinst.

Läs mer...

V75 i sista stund - Jägersro 3 jan

Har hästarna hovar för barfota ska den balansen inte vara något problem i V75 på Jägersro. Och, det blir inget nytt Åby – alltså inställt, för här på Jägersro är det ingen tjäle i banan.

Debatten om barfota eller inte är intensiv, inte minst i social medier. I en tidning dyker också en märklig konsperationsteori upp, nämligen att några tränare slår på skona så löst att dessa tappas i provstarterna före loppet och att det därmed blir barfotabalans när racet går.

Ja, plåtbitarna som föll bort på Nahar har tydligen satt igång snacket – men ingen seriös tränare gör så här mot hästar, alltså slår på skor på alla fyra hovarna i hopp om att alla fyra ska ramla av.  Och, lek med tanken att en sko sitter kvar och tre ramlar av ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Örebro 28 dec.

Skor eller inte skor är den stora frågan — och nu är det veterinärerna som bestämmer.
Rätt eller fel? Absolut rätt. Så, ni som spelar måste kolla vad som gäller. Blir det sko-krav i Örebro är Dernier Viking nog chanslös att segerstrida.
Jag kan mycket väl tänka mig att skor runt om blir ett måste i december, januari och februari. Dels är det bra för hästarna, dels blir det enklare för spelarkåren. Och, med en regel om tre månaders barfota-förbud blir det så mycket enklare för alla parter.
I söndagens V75-omgång i Örebro är det oerhört viktigt att Dernier Viking kan tävla barfota runt om. Med skor är hon inte alls lika bra.
Jag såg att alla Flemming Jensens hästar ska tävla barfota, om man får det. Blir det nej är det alltså ett minus.
 

Läs mer...

Sida 1 av 20

 

SponsorPartners