150604_cashmearas_header.jpg

V75 i sista stund - Jägersro 6 feb.

Edward Ale tar hem Guld-racet och Countrygirl Ås vinner stoloppet. Taktik? Ja, spets och slut – det brukar fungera riktigt bra på Jägersro. Jag tycker att det är en lurig omgång, dessutom kryddat med jackpot och det kan bli riktigt bra betalt för sju rätt.

Mitt val av singelstreck var dock inte speciellt svårt. Jag hade tre tänkbara spikar och det var Panoramic i Brons, Edward Ale och Contrygirl Ås.

Läs mer...

V75 i sista stund - Bergsåker 30 jan.

Mycket snack denna vecka om den hårda drivningen av vinnaren i Prix de Cornulier och de 45 euro i böter som ryttaren fick, om hur banan blir i V75 på Bergsåker – och om mitt önskemål om att få fler kunniga travexperter i teve! Ja, det har verkligen gått hett till i sociala medier.

Jag tar det från början.
Det var ingen vacker syn att se ryttaren Alexandre Abrivard piska det 10-åriga stoet Scarlet Turgot på Vincennes upplopp.
Visst, det blev vinst och en segercheck på 315.000 euro men så här ska det inte få gå till. Om jag fattat det rätt tyckte också domarna det och utdömde böter. Ja, det sägs att beloppet blev 45 euro – och jag tycker att det  bör vara en etta före och en nolla efter, alltså 1450 euro ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Axevalla 23 jan.

Kanal 75 måste finna en travets Ralf Edström, en Magnus Wislander – alltså en expert som kan sporten. Micke Nybrink och Kristian Huselius kan för lite om trav, de är spelare och då blir det djupdykningar i ”expert”-kommentarerna.

Kanal 75 har två riktiga experter i teve: Lennart Forsgren och Stig H Johansson. Lennart är rakt på i sina kommentarer, han vet vad han snackar om efter att ha kört tusentals lopp och varit med om det mesta i travet.

Ja, han är travets Rald Edström eller handbollens Magnus Wislander. Jag gillar Micke Nybrink. Travet behöver honom, men med ”vänner” som Nybrink behöver travet inga ”fiender”.

Läs mer...

V75 i sista stund 16 jan.

Jag lider med Hans R Strömberg och gänget kring stjärnan  On Track Piraten. Tänk att än en gång få ett så uselt spår i V75. Nu är 8-åringen så bra att jag trots läget väljer att spika honom i Guld. On Track Piraten hade följande resultatrad i V75 i fjol: 1-1-2-5-4-1-3-0-0-1-2. 

En stark prestation, men ännu häftigare sett till de spår han hade bakom bilen: 8-10-6-5-9-10-10-6-7-6-9.

Med stöd av detta plus att Johnny Takter har nio segrar på tolv lopp med ”Piraten” gör att jag väljer att singelstrecka ekipaget. I bästa fall kan det bli tredje utvändigt för On Track Piraten då Johnny kan välja att ta rygg på Ed You eller Allaballakaitoz och på så sätt komma före hästarna med spår 7 och 8.

Läs mer...

V75 i sista stund Åby 9 jan.

Från segerstaplandet i monté till vinst i ett sulkylopp i V75? I nio fall av tio har jag sagt nej – fast inte när det gäller Yoggi Composite, en 5-åring under stark utveckling och nu med Örjan Kihlström i vagnen.

Jag har kört Jan Hellstedts Yoggi Composite och vet att det är en i grunden bra häst. Nu har valacken matchats framgångsrikt i monté, känns strålande fin enligt tränaren och därför satsar gänget kring hästen på V75 på Åby.

Läste någonstans att det kan bli tal om jänkarvagn och ett offensivt upplägg. Jag tror att det är rätt melodi då Yoggi Composite trivs bäst när han tidigt kan var med däframme.

Normalt brukar det vara tufft för många hästar att gå från monté till sulky, mest därför att de flesta har bäst-före-datum-stämpeln när det gäller sulky.

Läs mer...

Sida 1 av 31