150604_cashmearas_header.jpg

V75 i sista stund - Gävle 21 maj

Häftig V75-omgång i Gävle, tolv av 16 hästar klara för Elitloppet – och så vi tränares krav på mer prispengar direkt i år om vi ska undvika en akut kris. Absolut viktigast för sporten? Ja, inte Elitloppet utan mer prispengar! 

Svensk Travsport presenterade i går en satsning på 60 miljoner kronor i pris- och uppfödarpengar för 3-åringar under 2018.

Pengarna kommer från Pokalårets 270 miljoner, så det är inget extra tillskott.

Vi tränare har försök få loss 27 miljoner redan i år, alltså ett förskott på tio procent av den Pokal-summan eftersom galoppen redan fått ut exakt tio procent. Men, vi fick nej ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Åby 14 maj

Propulsion är en skjutare, Nuncio är grym men Åke Svanstedts Resolve imponerade inte på mig – nej, den hästen duger inte i Elitloppet ... Men Stefan Melander har inte bara Nuncio. Uncle Lasse, som är min spik nu i V75, skulle absolut inte göra bort sig i Elitloppet! 

Visst är det en härlig tid med häftig lopp varje helg, prestationer av högsta klass och så alla spekulationer kring de hästar som är aktuella för Elitloppet sista söndagen i maj.

Daniel Redéns Propulsion har överygat mest på mig. Han mötte senast i Helsingfors tuffare motstånd än vad Nuncio gjort i sina fyra rak segerlopp i år på Solvalla.

Nåja, oavsett detta tror jag att vi kan sikta in oss på att få se en av de bättre upplagorna i Elitloppets historia när det gäller dramatik och spänning.

Läs mer...

V75 i sista stund - Örebro 7 maj

V75-omsättning på 124,4 miljoner och 10.646 åskådare på Olympiatravet på Åby låter häftigt – fast det tycker inte jag ... Sanningen är att Olympiatravet tappar mark och det ordentligt. Nu måste Åby göra något radikalt!

Stora travdagar som Olympiatravets final, Elitloppshelgen, Sprintermästaren, Hugo Åbergs Memorial, Åbys Stora Pris, Jubileumspokalen – ja, det finns upp till tio dagar till och det gemensamma är att de är loket som drar fram svensk travsport.

I fjol spelades det på V75 för 130,7 miljoner på Åby och det kom 14.745 åskådare för att se Olympiatravets final. Klart bättre än årets upplaga, i synnerhet då publiksiffran.

Sportsligt var årets upplaga en höjdare, men det måste bli mer effektiv och lockande marknadsföring.

Läs mer...

V75 i sista stund - ÅbyTravet 30 april

Inte alltid Stefan ”Tarzan” Melander och jag är överens, men när det gäller On Track Piraten och Olympiatravets final är vi det. Just precis, ”Piraten” är vinnartipset – men oavsett det är klanen kring 8-åringen värd ett rosa brev, alltså en biljett till Elitloppet!

Nuncio vann V86 senast före en riktigt duktig Food Money och nu höjs röster för att Food Money är en häst för Elitloppet. Kanske det, men inte en så het kandidat som vissa gör gällande.

Läs mer...

V75 i sista stund - Umåker 23 april

Catchdriver av klass, hästägare och nu invald med akuratess i Svensk Travsports styrelse. Ja, Erik Adielsson kommer säkert att skörda framgångar kring runda bordet – kanske lika stora som på travbanorna!

Erik var valberedningens man, fick 1.468 röster av 1.480 möjliga.  

Per Rodert var också på förslag, dock inte från valberedningen sida och då är personen ifråga utan chans att ta en plats i styrelsen.

Läs mer...

Sida 1 av 34