130530_11_MRSHIMMER_head.jpg

V75 i sista stund - Jägersro 25 okt.

VästerboontheNews och Mosaique Face är mina spikförslag trots att de möter tufft motstånd. Segerreceptet är ledning runt om – och det gäller även VästerboontheNews. Peter Ingves trycker nämligen gasen i botten direkt när startbilen axar ifrån startfältet.

Jag kör fem hästar i V75 men det krävs mycket tur och skicklighet för att vi ska hamna i vinnarcirkeln. Hairspary (avd 2), Man Winner (avd 3) och Pike River (avd 5) har en liten segerchans, men trion kommer att stå i höga odds och så många V75-streck lär vi inte dra på oss ...

Annat är det med VästerboontheNews (avd 3) och Mosaique Face (avd 7). Ja, tillsammans med Flemming Jensens Red Rapide (avd 6) är de omgångens mest givna singelstreck. 

Läs mer...

V75 i sista stund - 18 oktober

Först slår Åke Lindbloms Sauveur, en riktig skjutare, till i V75 på lördag i Örebro.
Sedan är det min tur att vinna på söndag i V75 på Solvalla med en annan skjutare, nämligen Ivar Sånna.


Båda hästarna hör till den absoluta kulltoppen bland 4-åringarna i Sverige. De möttes i Derbyt, men då galopperade Sauveur dubbelt och slutade oplacerad medan Ivar Sånna var tvåa efter en heroisk insats.
Jag har haft förmånen att köra Ivar Sånna i de fem senaste loppen och det är en undantagshäst. Trav är trav men jag andas försiktig optimism inför söndagens semifinal i Breeders´Crown. Målet är givetvis seger. Tränaren Jan Hellstedt är nog på samma linje, skulle jag tro ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Åby 11 oktober

Jag såg att Stefan Berglund på Guiden skrev att Ivar Sånna inte skulle göra bort sig i SM – och visst ligger det lite i det ...
Ja, hästen är fantastisk och jag hoppas få köra honom i de kommande loppen i Breeders´Crown.
Ivar Sånna vann St Leger i övertygande stil och han visade fortsatt strålande form efter andraplatsen i Derbyt. Givetvis är det rätt av tränare Jan Hellstedt att satsa på Breeders´Crown i stället för SM. Tids nog kan Ivar Sånna slåss om SM-guld.

Läs mer...

V75 i sista stund - 4 oktober

Spelet på trav visar plussiffror och det har köpts mycket och dyrt på hästauktionerna – ja, det här är verkligen en positiv trend vi måste rida på. Fast allt går ju att göra ännu bättre, som auktionen på Solvalla under Kriterie- och Oaks-helgen.

Jag fäste mig vid ett par detaljer som måste åtgärdas om det ska bli 5-stjärnigt. Först måste kommunikationen mellan utroparen och de som bjuder bli bättre. Nu nådde inte alla bud auktionsutroparen. Sedan var det för långt mellan platsen för auktionen och där hästarna stod.
Plusfaktorer? Jo, att det blev bättre betalt för hästarna än tidigare och att auktionen åter är på Solvalla. 

Läs mer...

V75 i sista stund 27 sept Solvalla

Standout spikas i Guld men den stora favoriten Canaka B.F. garderas i Stoeliten i lördagens V75:a med jackpot.
Visst, jag kan vara snett ute men blir det uppullat andra femhundringen kan Canaka B.F. vara illa ute.


Många kommer att singelstrecka Canaka B.F. och Reijo Liljendahls 7-åring har varit riktigt bra i år, men hon har fått smörlopp på slutet. Nu lär hon få göra grovjobbet och med tanke på hur fin Fleetfoot Hanover varit dubblar jag systemet.
Rätt eller fel? Ja, vid 14.35-tiden på lördag vet vi. 
Standout då? Ja, han har verkligen sett pigg ut på slutet och med all respekt för Ed You, han har ju haft sagolik tur i ett par storlopp, väljer jag att singelstrecka Stefan Melanders 5-åring. Ulf Ohlsson vet hur man ska köra Standout, som nu får racerbalans igen. 

Läs mer...

Sida 1 av 18

 

SponsorPartners