130530_11_MRSHIMMER_head.jpg

V75 i sista stund - 18 oktober

Först slår Åke Lindbloms Sauveur, en riktig skjutare, till i V75 på lördag i Örebro.
Sedan är det min tur att vinna på söndag i V75 på Solvalla med en annan skjutare, nämligen Ivar Sånna.


Båda hästarna hör till den absoluta kulltoppen bland 4-åringarna i Sverige. De möttes i Derbyt, men då galopperade Sauveur dubbelt och slutade oplacerad medan Ivar Sånna var tvåa efter en heroisk insats.
Jag har haft förmånen att köra Ivar Sånna i de fem senaste loppen och det är en undantagshäst. Trav är trav men jag andas försiktig optimism inför söndagens semifinal i Breeders´Crown. Målet är givetvis seger. Tränaren Jan Hellstedt är nog på samma linje, skulle jag tro ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Åby 11 oktober

Jag såg att Stefan Berglund på Guiden skrev att Ivar Sånna inte skulle göra bort sig i SM – och visst ligger det lite i det ...
Ja, hästen är fantastisk och jag hoppas få köra honom i de kommande loppen i Breeders´Crown.
Ivar Sånna vann St Leger i övertygande stil och han visade fortsatt strålande form efter andraplatsen i Derbyt. Givetvis är det rätt av tränare Jan Hellstedt att satsa på Breeders´Crown i stället för SM. Tids nog kan Ivar Sånna slåss om SM-guld.

Läs mer...

V75 i sista stund - 4 oktober

Spelet på trav visar plussiffror och det har köpts mycket och dyrt på hästauktionerna – ja, det här är verkligen en positiv trend vi måste rida på. Fast allt går ju att göra ännu bättre, som auktionen på Solvalla under Kriterie- och Oaks-helgen.

Jag fäste mig vid ett par detaljer som måste åtgärdas om det ska bli 5-stjärnigt. Först måste kommunikationen mellan utroparen och de som bjuder bli bättre. Nu nådde inte alla bud auktionsutroparen. Sedan var det för långt mellan platsen för auktionen och där hästarna stod.
Plusfaktorer? Jo, att det blev bättre betalt för hästarna än tidigare och att auktionen åter är på Solvalla. 

Läs mer...

V75 i sista stund 27 sept Solvalla

Standout spikas i Guld men den stora favoriten Canaka B.F. garderas i Stoeliten i lördagens V75:a med jackpot.
Visst, jag kan vara snett ute men blir det uppullat andra femhundringen kan Canaka B.F. vara illa ute.


Många kommer att singelstrecka Canaka B.F. och Reijo Liljendahls 7-åring har varit riktigt bra i år, men hon har fått smörlopp på slutet. Nu lär hon få göra grovjobbet och med tanke på hur fin Fleetfoot Hanover varit dubblar jag systemet.
Rätt eller fel? Ja, vid 14.35-tiden på lördag vet vi. 
Standout då? Ja, han har verkligen sett pigg ut på slutet och med all respekt för Ed You, han har ju haft sagolik tur i ett par storlopp, väljer jag att singelstrecka Stefan Melanders 5-åring. Ulf Ohlsson vet hur man ska köra Standout, som nu får racerbalans igen. 

Läs mer...

V75 i sista stund - 20 sept.

Vass sprinter, urstark stayer, ja precis som för människor spelar distansen roll för hästar.

Jag tror inte att fantastiske Al Dente gynnas av lång distans – och hur snabb är egentligen Narold Vox över 1640 meter?

Jag har singelstreckat Narold Vox i V75 på Solänget mest därför att han övertygat stort i två raka segerlopp i V75. Han har som bäst sprungit på 1.12,9 över 1640a meter, då som V75-tvåa bakom By Air.

För att vinna på den snabba banan i Ö-vik krävs det nog en tid neråt 1.11 – och det har den här 5-åringen kapacitet att göra. Risken är att Narold Vox får ett lopp utvändigt ledaren, om nu inte Ulf Ohlsson gör som Ulf Eriksson gjorde vid senaste segern – attack i början av upploppet och på Solänget är det 193 meter ...

Läs mer...

Sida 1 av 17

 

SponsorPartners