120705_hd_069_banner.jpg

V75 i sista stund - Åby 20 dec.

På vissa områden har travet sämre kundtänk är våra banker – och det säger inte lite ...
Jag tänker främst på hur travbanorna ser på hästägarna. Ja, det vore önskvärt med en mer positiv syn under 2015. Först ska vi dock avverka fyra V75-omgångar på nio dagar innan 2014 är över.
Åbys travoval lär bli tämligen hård på lördag men det ska inte vara några problem med valfri balans. Familjen Untersteiner, alltså Peter och Johan, kommer att få en bra dag. Jag singelstreckar också en av Peters häster, nämligen nyförvärvet från norr, Priamo Caf i lärlingsloppet.
Den 5-årige valacken körs av Frank Nilsson. Han är ett riktigt proffs i sulkyn, fast på papperet står det lärling. Då Frank jobbar hos Peter känner han väl till Priamo Caf och jag räknar med att Frank ser till att det blir en klar spetsseger.
På mitt lilla system spikas October Kronos. Peter Untersteiner kör sitt nyförvärv för första gången i lopp. Jag tror att det slutar lyckligt – fast helt säker är jag inte ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Mantorp 13 dec

Hemmasonen Oskar Svanberg kan bli 100-procentig, dessutom passera en miljon kronor som kusk och även närma sig den magiska summan som tränare. Allt Oskar behöver göra är att vinna V75-6 med Usain Henna – min chansspik i en vass omgång!

4-årige Super Light-sonen  vann senast på 1.13 blankt över medeldistans vilket är banrekord på Kalmar. Form och kapacitet är på topp, nu hänger det bara på Oskar.

För att passera en miljon i inkörda pengar 2014 som kusk räcker det för Oskar att bli tvåa med Usain Henna om vi ska utgå från listorna från i torsdags.

Han har som tränare 864.100 kronor i dagsläget. Vinst med sin stjärna ger ytterligare 100.000, så visst kan milstolpen en miljon kronor också nås innan årsskiftet. 

Och, lyckas Oskar, lyckas kanske också jag. Förutom Usain Henna singelstreckar jag Falcon Håleryd (avd 1). Tufft? Inte alls – Johan Untersteiners nyförvärv är en kanon som kan gå långt.

Läs mer...

V75 i sista stund - Bergsåker 6 dec

Halmstad har Sveriges bästa travoval, sedan kommer Kalmar och på tredje plats Solvalla. Ja, det är min högst personliga topplista och när V75 avgörs på Bergsåker lär vi få höra vad kuskarna tycker om den banan. Bra eller dålig ...?

Jag kör inte så ofta på Bergsåker, men banstandarden brukar variera. Mina kontakter i Norrland säger att det kan gå att ha barfotabalans på lördag om det varma vädret fortsätter, men krävs det hakar förändras förutsättningarna radikalt. 

Läs mer...

V75 i sista stund - Jägersro 29 nov

Några har skällt rejält på att V75 avgjordes på Bjerke förra lördagen – men jag har sagt att det är travpolitiskt korrekt.
Spelmässigt är det också ok, jag fick ju sju rätt och det blev drygt 14.600 kronor i nettovinst.

Mitt systemförslag gav en rad med sju rätt, 19 med sex och 141 med fem och 15.792 kronor tillbaka. Nettoförtjänsten blev 14.672 kronor.
Jag hade Diego M. Boko som förstareserv och då storfavoriten Teddybear Song ströks gick den in. Ulf Ohlsson spetsvann med just Diego M. Boko före Mellby Brunello. Tur? Absolut inte, det visar bara att reserver hör till travspelet och att det är viktigt att välja rätt reserver.
Jag gjorde det. 

Läs mer...

V75 i sista stund - Bjerke 22 nov

Travpolitiskt är det helt rätt att vi låter Bjerke arrangera V75 men oj så svårt det är att taxera de norska hästarnas kapacitet gentemot de svenska.

Mitt råd är att försök ta del av vad den norske travguron Even Elvenes tycker.

Han brukar finnas med i TV-prorgammen när Sverige och Norge kör V75 tillsammans och Even är en riktigt bra expert.

Jag har träffat honom flera gånger och egentligen är det kallbloden han tycker mest om, ja han älskar kallblod.

I den här V75-omgången på Bjerke är det dock inget kallblodslopp med på kupongen, utan man kör ett utanför med Tekno Odin som den store favoriten.

Läs mer...

Sida 1 av 19

 

SponsorPartners