120705_hd_069_banner.jpg

V75 i sista stund Eskilstuna 1 nov

V75-fest dagarna två på Sundbyholm – och för mig är det söndagen som locker absolut mest.
Jag kör då Ivar Sånna i Breeders´Crown-finalen. Siktet är givetvis inställt på seger men Charru Forlan är en tuff motståndare.
Men, vi börjar med lördagens V75:a med jackpot där en ensam vinnare med sju rätt kan håva in kring 45 miljoner.

Läs mer...

V75 i sista stund - Jägersro 25 okt.

VästerboontheNews och Mosaique Face är mina spikförslag trots att de möter tufft motstånd. Segerreceptet är ledning runt om – och det gäller även VästerboontheNews. Peter Ingves trycker nämligen gasen i botten direkt när startbilen axar ifrån startfältet.

Jag kör fem hästar i V75 men det krävs mycket tur och skicklighet för att vi ska hamna i vinnarcirkeln. Hairspary (avd 2), Man Winner (avd 3) och Pike River (avd 5) har en liten segerchans, men trion kommer att stå i höga odds och så många V75-streck lär vi inte dra på oss ...

Annat är det med VästerboontheNews (avd 3) och Mosaique Face (avd 7). Ja, tillsammans med Flemming Jensens Red Rapide (avd 6) är de omgångens mest givna singelstreck. 

Läs mer...

V75 i sista stund - 18 oktober

Först slår Åke Lindbloms Sauveur, en riktig skjutare, till i V75 på lördag i Örebro.
Sedan är det min tur att vinna på söndag i V75 på Solvalla med en annan skjutare, nämligen Ivar Sånna.


Båda hästarna hör till den absoluta kulltoppen bland 4-åringarna i Sverige. De möttes i Derbyt, men då galopperade Sauveur dubbelt och slutade oplacerad medan Ivar Sånna var tvåa efter en heroisk insats.
Jag har haft förmånen att köra Ivar Sånna i de fem senaste loppen och det är en undantagshäst. Trav är trav men jag andas försiktig optimism inför söndagens semifinal i Breeders´Crown. Målet är givetvis seger. Tränaren Jan Hellstedt är nog på samma linje, skulle jag tro ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Åby 11 oktober

Jag såg att Stefan Berglund på Guiden skrev att Ivar Sånna inte skulle göra bort sig i SM – och visst ligger det lite i det ...
Ja, hästen är fantastisk och jag hoppas få köra honom i de kommande loppen i Breeders´Crown.
Ivar Sånna vann St Leger i övertygande stil och han visade fortsatt strålande form efter andraplatsen i Derbyt. Givetvis är det rätt av tränare Jan Hellstedt att satsa på Breeders´Crown i stället för SM. Tids nog kan Ivar Sånna slåss om SM-guld.

Läs mer...

V75 i sista stund - 4 oktober

Spelet på trav visar plussiffror och det har köpts mycket och dyrt på hästauktionerna – ja, det här är verkligen en positiv trend vi måste rida på. Fast allt går ju att göra ännu bättre, som auktionen på Solvalla under Kriterie- och Oaks-helgen.

Jag fäste mig vid ett par detaljer som måste åtgärdas om det ska bli 5-stjärnigt. Först måste kommunikationen mellan utroparen och de som bjuder bli bättre. Nu nådde inte alla bud auktionsutroparen. Sedan var det för långt mellan platsen för auktionen och där hästarna stod.
Plusfaktorer? Jo, att det blev bättre betalt för hästarna än tidigare och att auktionen åter är på Solvalla. 

Läs mer...

Sida 1 av 18

 

SponsorPartners