130530_UHRBERG_TH_head2.jpg

V75 i sista stund Rättvik 1 aug

En tusenlapp i böter fick Robin Bakker för att ha orsakat omstarten med Robert Bi – ett straff som känns som ett skämt. Ja, jag förstår spelarnas ilska efter alla omstarter bakom bilen den senaste tiden men det här kommer att fortsätta om inte straffen blir hårda.

 

Jag körde själv förbi Robert Bi med Ivar Sånna direkt efteråt och jag såg då inga som helst fel på hästens utrustning. Nej, det var nog ett helt annat skäl som låg bakom den här ”omstarten”.

Cirkusen med omstarter fortsatte sedan i V86 på Solvalla, så domarkåren bör nog träffas så snabbt som möjligt för ett möte där de kan dra upp nya riktlinjer.

Nog om detta. 

Läs mer...

V75 i sista stund Hagmyren 25 juli

Nimbus C.D. är nog den bästa hästen av alla i V75 på Hagmyren. Ja, skulle han gå ut i Guld hade de tio som är med där fått det tufft. Inget negativt om Shaq is Back, Quid Pro Quo, Harry Haythrow  och de andra men 5-årige Nimbus C.D. kan bli en riktig kanon i händerna på Stefan Hultman och Örjan Kihlström.

Hästen har körts smart av Örjan och jag förstår inte de som dömde ut styrningen då han släppte ledningen med Nimbus C.D. till Montdore på Solvalla. Det var helt rätt gjort.
Ja, Kihlström är en mästare som kusk –  mil före de där staketkuskarna ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Axevalla 18 juli

Precis som i alla andra sporter tänjer vi kuskar också på gränserna – så det är fel att gnälla på Robert Bergh. Nej, det är domarna som sätter gränserna och att de kunde missa Roberts flygande start är en gåta.

Robert dömdes till tre dagars avstängning och 6000 kronor i böter. Ett hårt straff, men helt enligt regelverket.

Men det mest märkliga var att det inte blev omstart. Ja, det gick inte att undgå att se att Global Money inte var ansluten till bilen utan att Robert tog en rövare, en flygande start. Och det får man inte göra enligt regelverket.

Nåja, inte alla såg det direkt. Till den lilla skaran hörde de som dömer, de som ska se till att reglerna följs ... 

V75 omsatte drygt 72 miljoner kronor denna lördag. Och, hade de som spelat fått veta i förväg att flygande start är helt okey – ja, då hade inte B.B.S. Sugarlight blivit en så stor favorit ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Årjäng 11 juli

Som reglementet är skrivet var det fel att diska 87-oddsaren Lovely Maise med amatören Olof Thorson i V75 i Halmstad. Därmed inte sagt att jag håller med Micke Nybrink.

Både Olof Thorson och Ulf Ohlsson fightades om samma spår, båda körde tufft och skapade en farlig situation men ser vi till reglementet hade båda rätt till spåret.

Olof var först i mål med Lovely Maise, Ulf var trea med Danne Edel men fick nu andrapriset tack vare diskningen och Xlnt Conways Class fick segern som tvåa i mål i detta V75-lopp i Halmstad.

”Experten” Micke Nybrink ansåg att om Björn Goop gjort vad Olof Thorson gjorde hade han inte blivit diskad, alltså att domarkåren ser annorlunda på situationer beroende på om det är amatörer eller ärriga proffs som kör. 

Det får stå för Nybrink, utan jag har helt sett till vad reglementet säger och jag körde själv häst i loppet och såg allt som hände från min position i tredje invändigt.

Synd om Olof, som deläger, tränar och kör hästen – liksom synd om de som spelat/streckat hästen i V75 ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Halmstad 4 juli

Två 4-åriga ”italienska” hingstar singelstreckas i Halmstads heta V75:a i sommarvärmen.
Jag räknar med att hamna i vinnarcirkeln med Staro Italy och att Peter Untersteiner vinner med Carabinieri.
Jag har en speciell relation till just namnet Carabinieri, en av de två poliskårer som finns i Italien.
Vi skulle på trav, Peter Ingves fru körde – och efter en vågad vänstersväng blev vi stoppade av några poliser ur Arma dei Carabinieri. Och, efter mycket om och men kom de kom fram till att vi var för många i bilen. En för mycket för att vara exakt.
Så när Carabinieri kommer på tals är jag dudelad, dels minnet från Italien, dels Peter Untersteiners fantastiskt kapable Carabinieri.

Läs mer...

Sida 1 av 26