130530_11_MRSHIMMER_head.jpg

V75 i sista stund - Solvalla 28 mars

1,5 miljon till vinnaren, tio hästar och där norske Support Justice, Prix d´Amerique-tvåan Voltigeur de Myrt samt titelförsvararen Solvato är klara. Ja, Olympiatravets final på Åby 25 april kan bli något alldeles extra.

Jag har vunnit Olympiatravet med Gentleman och året var 2007, så jag vet att det är stort. Nu när det första av de fem kvalen körs på Solvalla i samband med V75-finalerna hoppas jag mycket på VästerboontheNews med kollegan Peter Ingves i sulkyn. 

Visst, Stefan Melanders Digital Ink blir favorit trots läget men jag gillar Petri Puros uppstickare och den 7-årige VästerboontheNews är ett välbehövligt tillskott i eliten. 

Vinnaren går vidare till finalen, men jag är helt inne på att Digital Ink kommer att få en inbjudan även om han inte vinner något försök.

Läs mer...

V75 i sista stund Momarken 21 mars

Nya tidsschemat för V64 är segt som klister – men så blir det när travet ska underordna sig teve ... Ja, jag drömmer om en kanal med enbart trav, precis som de har i Frankrike. Tänk vilken kick det skulle bli för oss alla.
Jag tror att det går att få tillbaka publiken till banorna. Se bara på Kalmars fantastiska jobb med att göra fredagstravet attraktivt för de som vill ha en mysig och givande kväll på travet.
Och, har travet en egen kanal går det ju att göra häftiga reportage, visa loppen flera gånger, bjuda på bra analyser och även tips utan den där extrema tidspressen och beroendet av annat utbud.
Nåja, nu kör vi Momarken och deras V75-omgång som kryddas med jackpot. Ett 240 meter långt upplopp, snäva kurvor, ingen pisk och ett annan voltstartsystem – ja, det kan bli en riktigt spännande dag i strålande sol och någon plusgrad.

Läs mer...

V75 i sista stund - 14 mars

Digital Ink är omgångens i särklass bästa bank – ja, allt talar för sjätte raka segern i Guld i V75. Och, det ska bli intressant att se 6-åringen i Olympiatravet som startar med försök den 28 mars.

Jag har tagit upp det tidigare och gör det igen. Digital Ink måste få en bättre kurvteknik för att kunna nå framgångar över kort distans – så därför är han ingen het favorit för mig till Elitloppet.

Nej, det är över medeldistans och långt han kan bli en världsstjärna. Dock inte i Prix d´Amerique, då han saknar kulorna och som valack får du inte vara med i världens mest prestigefyllda lopp över lång distans. Nåja. Seger på lördag och Digital Ink passerar fem miljoner kronor i prispengar, en bra början på att nå tio, förmodligen 15, kanske mer ... 

Läs mer...

V75 i sista stund - Bergsåker 7 mars

Guld-loppet på Bergsåker, där sex av de sju hästar som deltar inte vunnit på 142 raka starter tillsammans, måste bli en väckarklocka för ansvariga. Mitt råd är att Gulddivisionen körs varannan vecka under januari, februari och mars –  då räcker kanske hästarna till ... 

Vad vi ska vi då ha i stället för Guld? Ja, varför inte mer flerklasslopp över lång distans, fler stolopp och i stället för Guld-specialen kan det skapas något nytt – och då inte för hästar med Guld-status.

Räknenissarna på ATG kan förhoppningsvis komma på något så att ”Lex Bergsåker” inte upprepas. 

Francais du Gull vann näst senast före Amaru Boko och Erik Lindegrens 8-åring är mitt drag i detta Guld-race. Jag är inne på att ekipaget leder runt om, då hästen bevisligen har god form.

En del varnar för Rocky Winner vid barfota-balans. Visst, han var duktig senast som tvåa bakom Digital Ink men löper risk att få gå utvändigt ledaren.

Läs mer...

V75 i sista stund - Halmstad 28 feb.

Jag fick hatmejl i tisdags för att jag svarat spets på Jägersro – och det var inte det första eller sista hatmejlet ...
Nu är jag en rutinerad man, så jag bryr mig inte men jag lider med Angelica Klockar och andra unga kuskar som drabbas.

Näthatarna är anonyma, de krälar i adjektiv och törs inte stå för vad de skriver om de konfronteras med den hatet riktar sig mot. Ja, de representerar den mörka sidan i ett mänskligt beteende.

Jag tycker att Angelica Klockar och de andra unga inom travbranschen som får hatmejl ska försöka träna påatt inte försöka ta åt sig. Visst, det kan vara svårt men en sak kan vara att konfrontera sig med din rädsla; läs mejlen tillsammans med några annan och försök lära dig att inte  bry dig om vad som står där. 

Och, rådfråga gärna mig, Örjan Kihlström, Erik Adielsson eller Daniel Redén – han fick ju en också hel del hatmejl efter V75-segern med Bostonz Credit i Gävle.

Läs mer...

Sida 1 av 22

 

SponsorPartners