youngfarmer_1501_header.jpg

V75 i sista stund - ÅbyTravet 30 april

Inte alltid Stefan ”Tarzan” Melander och jag är överens, men när det gäller On Track Piraten och Olympiatravets final är vi det. Just precis, ”Piraten” är vinnartipset – men oavsett det är klanen kring 8-åringen värd ett rosa brev, alltså en biljett till Elitloppet!

Nuncio vann V86 senast före en riktigt duktig Food Money och nu höjs röster för att Food Money är en häst för Elitloppet. Kanske det, men inte en så het kandidat som vissa gör gällande.

Läs mer...

V75 i sista stund - Umåker 23 april

Catchdriver av klass, hästägare och nu invald med akuratess i Svensk Travsports styrelse. Ja, Erik Adielsson kommer säkert att skörda framgångar kring runda bordet – kanske lika stora som på travbanorna!

Erik var valberedningens man, fick 1.468 röster av 1.480 möjliga.  

Per Rodert var också på förslag, dock inte från valberedningen sida och då är personen ifråga utan chans att ta en plats i styrelsen.

Läs mer...

V75 i sista stund - Jägersro 16 april

Jägersros V75-omgång är häftig, både sportsligt som spelmässigt. Breidabliks Nubbe är ett givet singelstreck medan Jetset är en chansning trots att hon var klart före min världsrekordhållare Playing Tua.

Ja, jag kan höra protesterna; vadå chansning?! Jetset går ju ner en klass, hon var ju sylvass trea när Donna di Quattro vann i Stoeliten på Halmstad – och hon slog ju säkert din Playing Tua, hon som sedan satte nytt världsrekord med 1.11,2/1660 meter voltstart och därmed raderade ut Starlights rekord på 1.11,8 från 2004.
Okey, Jetset kanske är stenklar om vi utgår från dessa fakta ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Axevalla 9 april

Om jag får rätt jublar tvåan i kvalet till Olympiatravet på Axevalla. Jag spikar BBS Sugarlight, titelförsvararen som just därför redan är klar för finalen 30 april på Åby.

Jag är helt inne på att BBS Sugarlight i ett tidigt skede är i ledningen, en position där den 7-årige norsken och skicklige Peter Untersteiner trivs perfekt.

Läs mer...

V75 i sista stund - Solvalla 2 april

On Track Piraten var fantastiskt bra vid V75-segern senast och spikas igen. Ja, fortsätter ”Piraten” så här är han given en plats i Elitloppet sista söndagen i maj.

Hans R Strömberg har ett litet stall med 17 hästar på träningslistan, han har sin bas på Rättvik och han är extremt framgånsrik, där On Track Piraten är det stora affischnamnet. 

Visst, det är inte Ego Boy-status men närmast under på ”Piraten”, en 8-åring som håller elitklass och där Johnny Takter är den perfekta catch drivern.

Jag är inne på att ekipaget tar hem Guld-finalen, där det förutom segerchecken på 250.000 också ligger en biljett till Olympiatravets final på Åby 30 april

Läs mer...

Sida 1 av 33