120705_hd_069_banner.jpg

V75 i sista stund Gävle

Univers de Pal höjer klassen på Elitloppet – men Vincennes och Royal Fighter bör också bjudas in. Och, min feeling var att Stefan Melander inte skulle gå ut med Nuncio i Elitloppet men han gör det, dock inte Digital Ink.


Skönt att Magic Tonight vann på Åby och tog en plats i Elitloppet. Bret Boko tog hem Finlandia Ajo och trots att det heter Solvallas Internationella Elitlopp tycker jag inte att Bret Boko platsar i detta startfält, dock tvåan Vincennes – ja, hon var grym till slut.
Univers de Pal var trea men hade inte fritt och han såg riktigt vass ut. Och, i grunden är det en kanon som tjänat närmare 13,5 miljoner kronor.

Läs mer...

V75 i sista stund Åby 16 maj

Magic Tonight fixar en plats till Elitloppet på Åby på lördag och Oasis Bi gör det på söndag på Vermo.
Jag tror att de vinner i helgen, men de har redan nu presterat tillräckligt för att platsa – och för mig är Magic Tonight en tänkbar vinnare av Elitloppet!

Om jag räknat rätt skulle då 13 av de 16 platserna vara tillsatta. Vinnaren av ”Guld”-racet på Gävle den 23 maj får sista platsen – precis som Nahar fick 2013 och veckan efter vann han också Elitloppet.
Två biljetter alltså kvar. Och, nu är snacket i full gång om vilka som ska ta de platserna och om några av de som redan fått en biljett verkligen platsar.

Läs mer...

V75 i sista stund - 9 maj

Magic Tonight väl understödd av Örjan Kihlström motsvarade väl mina förväntningar och vann. Nu ska Örjan bjuda på en repris, tycker jag – och det är att vinna med Panne de Moteur.

Magic Tonight hade spår sju vid V75-vinsten på 1.11 blankt i Örebro, det efter tredjespår och dödens sista varvet. Elitloppet? Visst!

Nu utmanar spårlottningen åter Kihlström. 

Panne de Moteur har spår åtta bakom bilen, det absolut sämsta. Med Magic Tonight tog Örjan det lugnt från start, men med Panne de Moteur kan det bli raka motsatsen, en blixtrande öppning första 300 och ledning.

Nåja. Örjan har säkert en plan A, en plan B och kanske också en C. Vi får se ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Örebro 2 maj

Örjan Kihlström har ingen lätt uppgift bakom Magic Tonight i Guld – men han har magiska körhänder. Jag är inne på att ekipaget vinner och att Magic Tonight tar en plats i Elitloppet

Spår sju bakom bilen med startkanoner som Nothing But Class och Kash´s Cantab invändigt kan ge dryga spår i inledningen för Magic Tonight. Om Kash´s Cantab spetsar är jag övertygad om att Erik Adielsson släpper till Kihlström när han ställer frågan. Om Nothing But Class tar ledningen kan Peter Untersteiner svara men jag tror att han släpper till Magic Tonight. Så jag spikar. Rätt eller fel, ni får svaret kring 15.48 på lördag – för ni vet väl att V75 startar 15.00 denna lördag?!

Läs mer...

V75 i sista stund - Åby 25 april

Snackhäst nummer 1 i dag är Stefan Melanders 4-årige stjärna Nuncio. Efter Olympiatravets final på lördag kan dock allt snack kretsa kring norske Support Justice – om 6-åringen nu lyckas ta sin åttonde raka seger.

Ja, jag har sett några av Nuncios lopp i USA och uppvisning i V86 på Solvalla var häftig men inte direkt överraskande för mig. Seger på 1.10,9/1640a från dödens, två längder före ett gäng svenska rutinerade snabbloppare imponerar. 

Elitloppet? Ja, Nuncio skulle inte göra bort sig trots att han bara är fyra år även om motståndet är av en helt annan klass än det i onsdags. 

Men, han kan lika gärna vänta med Elitloppet till nästa år då det finns en rad fina 4-åringslopp under 2015 för Nuncio. Och, Stefan kan också bestämma sig för att låta sin stjärna gå till avel.

 

Läs mer...

Sida 1 av 24