130530_UHRBERG_TH_head2.jpg

V75 i sista stund 27 sept Solvalla

Standout spikas i Guld men den stora favoriten Canaka B.F. garderas i Stoeliten i lördagens V75:a med jackpot.
Visst, jag kan vara snett ute men blir det uppullat andra femhundringen kan Canaka B.F. vara illa ute.


Många kommer att singelstrecka Canaka B.F. och Reijo Liljendahls 7-åring har varit riktigt bra i år, men hon har fått smörlopp på slutet. Nu lär hon få göra grovjobbet och med tanke på hur fin Fleetfoot Hanover varit dubblar jag systemet.
Rätt eller fel? Ja, vid 14.35-tiden på lördag vet vi. 
Standout då? Ja, han har verkligen sett pigg ut på slutet och med all respekt för Ed You, han har ju haft sagolik tur i ett par storlopp, väljer jag att singelstrecka Stefan Melanders 5-åring. Ulf Ohlsson vet hur man ska köra Standout, som nu får racerbalans igen. 

Läs mer...

V75 i sista stund - 20 sept.

Vass sprinter, urstark stayer, ja precis som för människor spelar distansen roll för hästar.

Jag tror inte att fantastiske Al Dente gynnas av lång distans – och hur snabb är egentligen Narold Vox över 1640 meter?

Jag har singelstreckat Narold Vox i V75 på Solänget mest därför att han övertygat stort i två raka segerlopp i V75. Han har som bäst sprungit på 1.12,9 över 1640a meter, då som V75-tvåa bakom By Air.

För att vinna på den snabba banan i Ö-vik krävs det nog en tid neråt 1.11 – och det har den här 5-åringen kapacitet att göra. Risken är att Narold Vox får ett lopp utvändigt ledaren, om nu inte Ulf Ohlsson gör som Ulf Eriksson gjorde vid senaste segern – attack i början av upploppet och på Solänget är det 193 meter ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Färjestad 13 september

Tvåa i Derbyt med Ivar Sånna men moralisk vinnare enligt många – fast ändå bara tvåa ...
Jag är nu på golfsemester i Fuengirola på den spanska solkusten och jag känner mig mycket bättre nu än direkt efter Derbyt.
Örjan Kihlström, Svante Båth, Pocchai och alla andra runt Derby-vinnaren ska ha all heder av insatsen. Den var 5-stjärnig.
Ivar Sånna svarade också för en fantastisk insats, men det känns alltid hårt att bli avslagen strax innan mållinjen ska passeras i det mest klassiska lopp vi har i Sverige. 
Nåja, nu är siktet inställt på hole-in-one i slutet av veckan och Kriterie- och Oaks-kval på på måndag. Jag kör Coruna, Island Life, Sloppy Joe och Super Mare. De tre senaste tränas av Peter G Norman och Coruna av Björn Lindblom.

Läs mer...

V75 i sista stund - Jägersro 6 sept

V75 på lördag med jackpott och kanske 45 miljoner till en vinnare låter intressant men helgens clou är Derbyt på söndag.

Jag kör uppstickaren Ivar Sånna – men hur jag ska köra har jag inte en aning om i dagsläget...

Okey, det låter konstigt men jag har fått frågan flera gånger den senaste veckan; hur ska du köra med Ivar Sånna från spår 2 med tanke på att Svante Båth har fyra hästar med och att Lutfi Kolgjini lär köra offensivt med Archangel Am?

Ja, vad svarar man som kusk på en sådan fråga?! 

Läs mer...

V75 i sista stund - Bergsåker - 30 aug

2006 vann jag Derbyt med Colombian Necktie till närmare 22 gånger pengarna.
Nu kan det bli en gul kavaj till att hänga i garderoben för Ivar Sånna är en djäkla bra häst – och jag förstår att han är het i förhandssnacket.
Derbyt går söndag den 7 september, så jag skulle tro att Jan Hellstedt kommer att se till att hans Ivar Sånna är i absolut topp den dagen.
Jag har kört Ivar Sånna till tre raka segrar och han har varit fantastisk varenda gång. Ja, senast trodde jag att det skulle bli för offensivt med en rusch till dödens, men Ivar Sånna var helt överlägsen till slut och vann med krafter kvar på 1.14,1/2640.

Läs mer...

Sida 1 av 17

 

SponsorPartners